Interieurtrends; zo gaan we dit jaar wonen
Interieurtrends; zo gaan we dit jaar wonen

Interieurtrends; zo gaan we dit jaar wonen

In de decembermaand komen er typisch heel wat trends en nieuwigheden voor het komende jaar naar voren. Uiteraard ook uit de interieurwereld. Van knuffelbare stoffen tot ronde vormen en wereldse kleurtinten. In dit blogartikel lijsten we de nieuwste woontrends graag even voor je op als inspiratie om je eigen interieur verder vorm te geven.

Maak van je home office een inspirerende plek

Thuiswerken blijft ook in het nieuwe jaar nog voor veel mensen aan de orde. Zorg dus voor een functionele home office. Een goede bureau(stoel), voldoende licht en praktische opbergruimtes zijn hier essentieel. Het oog wil echter ook wat. Voeg daarnaast dus wat persoonlijke elementen toe die aansluiten bij de stijl en sfeer van het basisinterieur.  

Beken kleur met oudroze, cognac en pasteltinten

Een likje verf aan de muur doet wonderen voor je interieur. Dat weten we allemaal. Ook in 2021 blijven oudroze, groen, cognac en blauw-tinten heel populair. Naar de zomer toe verandert dit kleurenpalet naar een zachtere, pastelversie zoals mint, fris roze, zacht oranje en lichtblauw. Liever niet zo drastisch te werk gaan? Kies dan voor gekleurde accessoires en stoffen om deze woontrend in je interieur binnen te trekken. 

Verhoog de aaibaarheidsfactor van je interieur

Meer dan ooit hechten we waarde aan een gezellig en warm interieur. Natuurlijke materialen die dat basisgevoel van thuiskomen onderstrepen, zijn daarom helemaal in. Denk hierbij aan knuffelbare stoffen zoals wol en linnen. Lichte tinten brengen rust in je interieur, ronde vormen maken het geheel daarnaast ook wat zachter. 

Wist je dat deze trend zelfs een eigen naam heeft? De Bright Bubble-trend. Een fris, licht interieur waar zachtheid en eenvoud de bovenhand nemen. 

Haal de buitenwereld naar binnen

Onze wereld was de afgelopen maanden klein. Deze laatste trend wil daarom het vakantiegevoel in huis brengen door meubels en interieurelementen van over de hele wereld te combineren. Hier horen intensere kleuren en meer patronen bij. Combineer gerust naar hartenlust. Want hoe groter het contrast, hoe hoger de wow-factor zal zijn. 

Meer tips over hoe jij je ultieme vakantiebestemming in huis haalt? Klik hier.  

Toch graag wat professionele hulp bij het (her)inrichten van je interieur? Stephanie Hermans denkt en droomt graag met je mee. Maak nu een afspraak en amen brengen we jouw interieurwensen en dromen op een buitengewone manier tot leven.