5 tips voor een eenvoudige switch in je interieur
5 tips voor een eenvoudige switch in je interieur

5 tips voor een eenvoudige switch in je interieur

Nu de buitenwereld ontwaakt is uit haar winterslaap, denk maar aan de fluitende vogels of de eerste kleurrijke bloemen die hier en daar verschijnen, is het tijd om ook binnenshuis je interieur eens onder handen te nemen. En nee, dat hoeft niet eens zo veel te kosten. Met de onderstaande tips zorg jij voor een eenvoudige switch in je interieur en geef je het in no time een hele nieuwe look en feel.”


1 Geef oude meubels een nieuw leven

Breng eens een bezoekje aan een rommelmarkt of kringloopwinkelunieke meubelstukken liggen hier vaak voor het rapen. Laat je vooral niet afschrikken door de staat van het meubel, je kent altijd wel een Handige Harrie die je kan helpen bij het opknapwerk. Zo heb jij in een mum van tijd een prachtig vintage stuk in huis waar iedereen jaloers op zal zijn.

2 Fris je interieur op met optische frisheid

Planten en bloemen geven jouw interieur instant een frisse uitstraling. Wat groen in huis brengt leven in de brouwerij en een vers geplukt bloemenboeket verspreidt bovendien een heerlijke geur. Go big met grote kamerplanten die een echte eye catcher zijn of kies voor een kleinere optie zoals een cactus of vetplant, deze fleuren elk hoekje van de kamer op.

3 Durf te gaan voor een persoonlijke touch

Toegegeven, we lopen niet altijd graag te koop met ons privéleven. In huis geldt echter het omgekeerde: hoe persoonlijker, hoe beter. Jouw interieur zou een weerspiegeling moeten zijn van jouw karakter en wie jij bent als persoon. Je kan dit doen door fotolijstjes op te hangen van mooie momenten, maar ook door meubelstukken en accessoires zo te combineren dat ze helemaal passen in het plaatje van hoe jij bent of hoe jij jezelf ziet.

4 Creëer warmte in huis

Deze tip kan je zowel letterlijk als figuurlijk opnemen. Niets gezelliger dan wat kaarsen aansteken die warmte en een zachtgeel licht afgeven en zo zorgen voor een knusse sfeer. Ook indirecte sfeerverlichting doet wonderen en maakt de donkere dagen net iets minder erg. Ga voor ledstrips, vrijstaande lampen of dimbare opbouwspots, deze zorgen al snel voor een warm en huiselijk gevoel.

5 Geef je interieur letterlijk een opfrisbeurt

En met letterlijk bedoelen we: ruim op en maak schoon. Stofdeeltjes die door de lucht dwarrelen, plekken door vieze vingers en uitgestald speelgoed ogen natuurlijk niet fris. Ga daarom aan de slag met dweil en stofzuiger en werk de grootste rommel weg. Het is misschien wel even werk, maar nadien kan je zalig en ongestoord genieten van een schoon, fris en opgeruimd interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *