Raamdecoratie; de final touch voor jouw interieur
Raamdecoratie; de final touch voor jouw interieur

Raamdecoratie; de final touch voor jouw interieur

De tijd dat gordijnen enkel dienden om een ruimte te verduisteren, is lang voorbij. Raamdecoratie is steeds vaker een volwaardig, en zelfs belangrijk, onderdeel van het interieurontwerp. En met de verschillende soorten en stijlen hipper dan hip. In dit blogartikel zet interieurspecialiste Stephanie enkele van haar favorieten op een rij.

Op de juiste Wave-lengte

Wil je jouw moderne interieur graag een beetje extra gezelligheid geven? Dan zijn wave-gordijnen, de nieuwste trend in raamdecoratieland, je eerste keuze. Dankzij een ingenieus systeem met zogeheten waverunners vallen deze gordijnen steeds in een rechte en strakke plooi, zonder onnodige bandjes of tierlantijntjes. Kies je voor een wave plooi, dan geef je je gordijn (en de ruimte) automatisch een rustige, eigentijdse uitstraling.  

Velours, mon amour

Warme, diepe kleuren en een mooie, natuurlijke glans. Velours gordijnen zijn terug van (stiekem nooit) weggeweest. Dankzij hun klassevolle, luxueuze uitstraling tillen ze elk interieur en elke ruimte naar net dat niveau hoger. Velours gordijnen zorgen niet alleen voor een goede verduistering, maar brengen ook een knusse sfeer in huis. En dankzij de weelderige tinten en ontelbare designs, is er voor iedereen wel wat wils.  

Van buiten naar binnen

Toegegeven, wie houdt er niet van wat hout in huis? In de vorm van jaloezieën zijn ze eigentijds, functioneel en geven ze de ruimte een warme uitstraling. Een uitgekiende balans tussen voldoende privacy en lichtinval. Liever heel weelderig of juist minimalistisch en strak? Dankzij de vele variaties qua kleur en afwerking zijn de mogelijkheden eindeloos. Een fantastisch passende combinatie voor elk soort interieur.  

Combineren kan je leren

Mag het al eens wat extravaganter in je interieur? Leef je uit en durf te experimenteren met verschillende soorten raamdecoratie. Door stoffen, texturen, kleuren en prints te combineren, creëer je een speelse dynamiek in de ruimte. Zorg er echter wel voor dat de gordijnen onderling goed matchen, anders gaat je interieur al snel druk en rommelig ogen.   

Toch graag wat professioneel advies voor je begint met boren en ophangen? Interieurspecialiste Stephanie Hermans denkt graag met je mee. Maak nu een afspraak en samen brengen we jouw interieurwensen op een buitengewone manier tot leven.